El secretari general de Podem, Albano-Dante Fachin, ha denunciat una campanya contra la seva figura des de Podemos. I ha adjuntat les presumptes proves en un tuit. "Vull un Podem on això no passi. Mai no vam tenir por de parlar amb ningú. Així no, Pablo Iglesias", ha escrit en el seu compte el dirigent de la formació catalana, després de ser intervinguda per la direcció estatal per a celebrar una consulta sobre la confluència amb Catalunya a Comú.

El text de la campanya, que diu ser un "document de treball", assegura que "des de Podem Catalunya i des de Podemos portem molt temps patint les bogeries del senyor Albano Dante i la seva direcció". En l'actual context polític, afegeix, "no ens podem permetre que Podem faci un front comú amb els sectors independentistes, ja que una acció com aquesta perjudicaria el nostre partit greument a nivell estatal".

"Ha arribat el moment de sortir a les xarxes i guanyar aquesta batalla", assegura el document compartit per Fachin. "La campanya ha de ser en positiu i de forma constructiva encara que no al·ludim les mencions directes als nostres portaveus de Podemos".

La campanya és en contra del "bloc sobiranista" que vol construir el secretari general de Podem de cara a les eleccions del 21-D. "Volem anar com sempre ha anat Podemos i com ha guanyat dues eleccions generals. Vam venir per canviar Espanya i canviar Catalunya millorant la vida de la seva gent", afirma el text.