Sis persones han estat detingudes per la policia a Melilla pel frau de la compra de vots que va sacsejar la campanya de les eleccions municipals i autonòmiques del 28-M. Altres mitjans apunten que la investigació s'enfocaria en frau en contractes públics. Entre els detinguts hi ha l'expresident de Melilla, Mustafá Aberchán, segons informa El Independiente. Altres mitjans apunten que la investigació s'enfocaria en frau en contractes públics. El líder de Coalición por Melilla (CpM) ha estat condemnat anteriorment pel Tribunal Suprem per la compra de vots a les eleccions del Senat de 2008. Els delictes pels quals s'investiga els detinguts són pertinença a organització o grup criminal, fraus a la contractació pública, prevaricació administrativa, tràfic d'influències, falsedat documental i malversació. 

El passat mes de maig un jutjat de Melilla va iniciar les investigacions sobre el possible frau per compra de vots després de rebre un atestat de la policia on es denunciava una possible trama organitzada de cara a les eleccions municipals i autonòmiques. Finalment, la investigació es va passar a la Fiscalia Anticorrupció i des d'aleshores han continuat les indagacions que han desembolcat en les detencions d'avui. Els investigadors fa mesos que tracten de destriar que hi ha darrere d'aquesta suposada trama de compra de vots. Han indagat en tota mena de documentació i s'han arribat a escorcollar diversos despatxos de dirigents de CpM.

A més de les detencions, la policia ha fet diverses entrades i registres. Segons informa La Razón, els cossos de seguretat han tret documentació de la casa de qui va ser consellera d'Hisenda i número 1 de CpM a les eleccions del maig del 2023, Dunia Almansouri, i ha sol·licitat a l'anterior responsable del Major, Fatima Kaddur, que dijous comparegui amb advocat al Jutjat.

Qui és Aberchán? 

Mustafá Aberchán va néixer i créixer al barri de Melilla de Monte María Cristina. És cirurgià de professió, però sempre ha estat actiu en política. Va militar a les Joventuts Socialistes, tot i que finalment va muntar el seu propi partit amb un grup de musulmans desencantats amb el PSOE. Coalición por Melilla va néixer l'any 1995 amb Aberchán com una de les seves cares més visibles. Aquest espai polític s'ha associat amb altres partits al llarg de la seva història, com per exemple, es va federar amb Esquerra Unida des de 2008 a 2013. 

En una sentència de l'11 de febrer de 2021, la Sala Penal va confirmar la condemna de dos anys de presó per a ell i dos més a l'exsecretari general del PSOE a Melilla, Dionisio Muñoz, per la compra de vots per correu a les eleccions al Senat del 2008. 

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!
La redacció d'ElNacional.cat està treballant per ampliar aquesta informació. Per llegir l'última hora de la notícia, actualitza la pàgina.