L'exministre d'Educació durant el primer govern del PP de Mariano Rajoy, José Ignacio Wert, ha acusat l'ensenyament de Catalunya d'adoctrinament independentista. En una entrevista a El Español, el ministre que va afirmar que calia espanyolitzar els alumnes catalans ha assegurat que, en les assignatures que tenen a veure amb algun component d'explicació política, "s'ha fet una utilització més aviat unilateral". "En molts casos amb una tergiversació històrica, que ha sigut denunciada", ha subratllat l'exministre del PP. 

Les cessions de Sánchez

Wert també condemna que el PSOE hagi tornat a relacionar-se amb els partits independentistes. "La clau de la constitució del govern (espanyol) són les cessions. Hi ha una multitud d'enquestes que acrediten que la gent no creu que la cosa sigui per millorar la convivència a Catalunya", ha dit Wert carregant contra Pedro Sánchez. Així mateix, acusa el president del Govern espanyol d'acordar l'amnistia perquè els socialistes necessitaven els 14 vots dels diputats d'ERC i Junts. "Si no hi hagués hagut aquesta necessitat, no haurien fet falta aquestes converses", ha dit Wert, recordant que el mateix Sánchez va reconèixer que no hauria acordat l'amnistia si no hagués necessitat el suport de l'independentisme. 

Segons l'exministre, l'amnistia és "immoral". "Porta implícita una espècie de reconeixement del fet que tenien raó els qui van intentar donar un cop d'estat i que qui estava equivocat érem els qui ens hi vam oposar", assegura Wert, qui titlla "d'intercanvi mercantil" els acords entre el PSOE i l'independentisme. De fet, considera que l'amnistia crea "desigualtat". "Crec que els qui van afrontar les conseqüències i han passat un temps a la presó, encara que curt, han de sentir-se tractats d'una forma infinitament més perjudicial que els qui van sortir corrents", diu Wert carregant contra els exiliats.

Amnistia

A més, també es queixa que el president Puigdemont no hagi de passar per comissaria i creu que a Junqueras "li molesta" l'amnistia al president Puigdemont. "Junqueras no ho dirà mai. I jo entenc que no ho digui mai. Però ell entendrà que els qui es van quedar aquí van tenir la valentia d'afrontar les conseqüències dels seus actes", ha assegurat Wert, que, tot i estar-hi en contra, ha volgut separar els indults de l'amnistia. 

Pel que fa al lawfare, Wert considera una desautorització a la justícia la creació de les comissions d'investigació al Congrés acordades entre Junts i el PSOE, que inclou els casos de l'Operació Catalunya, els atemptats del 17-A i el cas Pegasus. A més, opina que l'amnistia és inconstitucional i afirma que el PSOE té poc a veure amb el partit que ha sigut "un dels pivots de la democràcia espanyola". 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!