L'exministre de Justícia i Interior, Juan Alberto Belloch, creu que els independentistes intentaran emprendre de nou un procés sobiranista "de manera explícita o tàcita d'incompliment del text Constitucional" i per això pensa que serà "inevitable" tornar a aplicar l'article 155 amb un caràcter més ampli i de major durada. Segons declara Belloch en una entrevista concedida a Efe, els independentistes "no es conformaran amb res, ni amb la reforma de la Constitució ni amb la proposta d'un model federal" i "qualsevol solució en el temps ni la plantegen".

El que sí que comparteix l'actual magistrat de l'Audiència de Saragossa és que cal abordar una modificació de la Constitució que, això no obstant, reconeix que "difícilment servirà per apagar el foc" de l'independentisme. Però és que, segons l'opinió del, a més, exalcalde de Saragossa, a Espanya hi ha situacions que "haurien de tenir respostes diferents també" a causa de les característiques de cada autonomia i, per això, la reforma de la Constitució hauria d'incidir en el que va fer la primera, com va ser establir dues vies d'accés a les competències.

Belloch també ha reconegut que la sentència que derogava determinats articles de l'Estatut de Catalunya va ser "un disbarat", igual que recórrer la norma catalana o fer campanya en contra seu perquè "van accelerar una cosa que ha existit des de sempre".

Però també "va ser un error" esperar tant a aplicar el 155 que, segons el seu parer, "s'hauria d'haver fet dos anys abans, quan encara existia alguna possibilitat de control" però "es va fer en una fase que ja era complicada". L'exministre ha destacat també el "despertar dels espanyols fent coses que mai havien fet, des de les banderes a acudir a manifestacions" però és una cosa que està demostrant que "hi ha un risc real de confrontació social".