L'exministre socialista Miguel Sebastián ha advertit del desastre de Madrid en la crisi sanitària del coronavirus, i ha qüestionat que estigui preparada per iniciar la denominada fase 0 del desconfinament, en contra del que opina el govern de Pedro Sánchez.

"En els darrers 5 dies només Madrid ha tingut més casos que tota Grècia a tota la pandèmia, 2.600. En els darrers 10 dies, més que tota Austràlia, 6.700. En els darrers 15 dies, més que tota Corea del Sud en tota la pandèmia, 10.700. De veritat a Madrid estem llestos per a la fase 0?", ha preguntat.

El pla del govern de Pedro Sánchez, confeccionat amb l'ajuda d'experts i científics i aprovat pel Consell de Ministres, contempla fins a quatre fases de desconfinament. Això sí, no fixa totes les dates per a cadascuna de les etapes, que estaran supeditades a l'evolució dels marcadors en cada província. La batuta en tot moment estarà en mans de l'Estat. Començarà el 4 de maig i l'horitzó és de dos mesos, fins a finals de juny. Aquest dissabte es podrà fer esport i sortir a passejar.