L'exministre del Partit Popular Arias Salgado, ha celebrat que el "fill de puta" del president d'Holanda, Mark Rutte, "vigili de prop" que el president d'Espanya, Pedro Sánchez, compleixi el Pla de Recuperació promès a Brussel·les. "Avui he llegit en el diari que Rutte, l’holandès, que és un fill de puta, però que vigilarà estretament la concessió i l'aplicació dels fons europeus a Espanya", ha proclamat en una taula en el marc de la jornada Concòrdia, Constitució i Patriotisme organitzada per la Fundació Concòrdia i Llibertat.

En aquesta taula han participat els exministres d'Unió Centre Democràtica Ignació Camuñas i Arias Salgado, Salgado també va ser ministre amb el Partit popular quan l'encapçalava José Maria Aznar. La taula ha comptat amb la participació del president del Partit Popular, Pablo Casado, o el president de Castilla i Lleó, Alfonso Fernández Mañueco.

Camuñas ha rigut davant de les paraules de Salgado sobre Rutte i ha dit: "Gràcies a Déu, beneït Rutte!". Casado, en la seva intervenció, ha donat la "raó" als països com Holanda que exigeixen reformes en l'executiu espanyol.

 

Rafael Arias Salgado - EFERafael Arias Salgado, exministre del Partit Popular d'Aznar. - EFE

Una autoritat que gestioni els fons

El president del Partit Popular ha afirmat que "concòrdia és utilitzar bé els fons europeus". "Utilitzar-los pels espanyols i en el que demani la Comissió Europea. No perquè els frugals com Holanda i Àustria o els països nòrdics diguin amb tota la raó: "Jo estic posant recursos per la solidaritat d'Espanya i ells indexen pensions, el sou dels funcionaris, el salari mínim o la renda mínima de la inserció a la inflació, amb un 3% aquest any"", ha assegurat.

Casado no s'ha sorprès que Holanda demani vigilar de prop el Pla de Recuperació de Sánchez i ha recalcat que s'ha d'anar a "unes reformes estructurals que permetin fer un creixement econòmic i crear ocupació per finançar l'Estat del benestar". 

El líder de l'oposició espanyola ha recordat que ell va proposar a Sánchez crear una autoritat independent perquè gestionés els fons europeus que rebrà Espanya de Brussel·les "fora del clientelisme".

"Canvi de règim"

Arias Salgado ha afirmat que "hi ha un procés de canvi de règim" i ha afegit que "el bloc de l'esquerra està posant en qüestió el règim que va néixer amb la Transició i la Constitució del 78". Ha continuat: "La situació és molt delicada. Sánchez ha de fer concessions per mantenir-se a La Moncloa que atenuen la unitat de l'Estat espanyol i la unitat constitucional".

L'exministre del PP ha encoratjat a Casado a guanyar les següents eleccions, però l'ha advertit: "T'organitzaran tota mena de baralles". També ha afegit que Cadado ha "d'estar previngut perquè home previngut val per dos".

Imatge principal: Arias Salgado, Pablo Casado i Ignacio Camuñas, en ordre del més lluny al més proper. - EFE