El conseller exiliat Lluís Puig ha visitat avui Andorra, on ha assistit a un acte del diari Vilaweb. És el primer cop que Puig visita el principat pirinenc des que està a l'exili, tot i que sovint viatja a la Catalunya Nord, sota administració francesa. Tampoc cap altre dels exiliats ha visitat fins ara Andorra, cosa que implica sortir de la UE, perquè el principat no en forma part. Puig ha estat entrevistat també per la televisió francesa France3, en la seva desconnexió en català, a Prada de Conflent, a la Catalunya Nord, on hi passa temporades. La televisió francesa compara l'exili de Puig amb el del violoncel·lista Pau Casals fa 80 anys. "Ara Lluís Puig és diputat al Parlament i pot ser empresonat si torna a casa", narra. Puig ha explicat a France3 que "el Canigó dona una atracció magnètica, màgica, important, i sents com al Pirineu del Sud o del Nord, d'un costat o l'altre no hi ha cap diferència, simplement que aquí trobem llibertat", explica. 

"Ser al Rosselló o al Conflent a nivell familiar és una comoditat enorme, i per a la feina de diputat també. Per a trobades amb polítics o amb agents culturals, estem a tocar. A una hora, hora i mitja o dues hores de cotxe, estem aquí tots junts", ha afegit. La televisió francesa explica que el conseller s'ha integrat al teixit associatiu de la comarca, i s'ha incorporat al Casal del Conflent, dedicat a la cultura catalana. "Sempre estem pensant idees noves, i què farem i com aconseguim tirar endavant aquesta cultura i aquesta llengua. Com deia el mestre Fabra: perseverança, persistir i continuar. Aquesta és l'actitud", ha afegit.

El procés engegat per la justícia espanyola per a l'extradició de Puig va fracassar definitivament el gener del 2021. La fiscalia belga va decidir no recórrer la decisió del Tribunal d’Apel·lació contrària a l’extradició de Puig per la qual cosa acabava el recorregut de l’euroordre emesa contra ell per la seva implicació a l'1-O, i de retruc obria un nou escenari per a tots els polítics exiliats. La Cort d'Apel·lació va considerar, segons va explicar la defensa de Puig, que el Tribunal Suprem no és competent en aquest cas i que existeix un risc de vulneració de la presumpció d’innocència, segons es desprèn de les declaracions de jutges, fiscals i autoritats espanyoles. Aquesta era la tercera euroodre dictada contra el conseller. La primera es va presentar el desembre del 2017, quan una part del Govern es va exiliar amb Carles Puigdemont a Bèlgica. La segona, del juliol del 2018, es va haver d'esmenar diverses vegades per defectes de forma i va caure definitivament quan el tribunal de Schleswig-Holstein va decidir que els delictes de sedició i rebel·lió no encaixaven amb la legislació alemanya.