El Ministeri de Defensa espanyol va ordenar aquest dimarts l'enviament de dos combois de l'Exèrcit de Terra a Catalunya amb l'objectiu de donar suport logístic a l'operatiu de la Guàrdia Civil i la policia espanyola que diumenge va assaltar violentament col·legis electorals.

Segons avança El Confidencial, el moviment es considera una maniobra rutinària. Els vehicles haurien sortit des de Saragossa ahir a la nit.

Sempre segons les mateixes fonts, es tractaria d'unitats de l'Agrupació de Suport Logístic 41 (AALOG 41) amb seu a la capital aragonesa i estaria constituït per dos combois amb 20 camions en total que donarien servei de cuina, bugaderia i lavabo davant la dificultat de les forces policials espanyoles de trobar allotjament davant el rebuig de la ciutadania a acollir-los en diferents municipis, especialment després de la seva violenta acció el passat diumenge que va causar més de 800 ferits.

El destí inicial d'aquesta força militar seria l'Aquarterament de Santa Eulàlia de Sant Boi de Llobregat (Baix Llobregat).