Les rèpliques al president de la Generalitat, Pere Aragonès, al debat de política general no només se senten a l'hemicicle. També de fora del Parlament. El qui va ser director de TV3 entre el 2017 i el 2022, Vicent Sanchis, ha replicat a les acusacions d'Aragonès que aquest dimecres, durant el debat amb Junts, va acusar els anteriors responsables de la televisió pública de "carregar-se" el Club Super3 per culpa d'un model de gestió que va contraposar al que ara aplica el seu Govern. "És una prova de deslleialtat total. No es pot ser més deslleial. Això que va dir ahir és una injustícia tan bèstia que tira de tos", ha replicat Sanchis visiblement indignat en declaracions al Matí de Catalunya Ràdio, on ha recordat que aleshores era Aragonès, com a conseller d'Economia, el responsable d'assignar els pressupostos a la televisió pública.

En el torn de resposta al portaveu de Junts, Albert Batet, Aragonès va retreure als seus antics socis la gestió que havien fet amb l'anterior Govern en el canal infantil. "No pot ser carregar-se el Club Super3 i que una generació d'infants d'aquest país hagin crescut sense referents audiovisuals en català. Aquest no pot ser el model. El model és el contrari, que és el que estem fent nosaltres", va retreure el president.

Aragonès, responsable

En ser interrogat sobre aquestes acusacions durant el programa de Ricard Ustrell, on col·labora habitualment, Sanchis ha puntualitzat que quan això va passar, Aragonès era conseller d'Economia i, per tant, el màxim responsable dels pressupostos, sovint més que el president de la Generalitat, que aleshores era Quim Torra, atès que les decisions sobre totes les partides havien de passar per les seves mans. "Per tant, si la Televisió de Catalunya no tenia més pressupost o no podia fer determinades coses era perquè el Govern deia: 'Això no pot ser'"ha argumentat.

Ha recordat que des del 2010, després de la crisi econòmica, la Corporació va perdre dues terceres parts dels 150 milions que ingressava per publicitat i que el Govern va reduir també la seva aportació, que fins aleshores es xifrava en uns 300 milions. "Quan jo arribo, em trobo una situació molt dura. Cada any quan començàvem, no teníem diners i es repetia la mateixa escena crítica per omplir la graella de TV3", ha explicat, per la qual cosa el director s'havia de dirigir a la conselleria d'Economia. "Recordo exactament què deia ell [Aragonès] en aquell moment i com deia que no. Demanava més diners per a TV3 i Club Super3 i em deien que no", ha reblat, referint-se a les gestions que havia de fer davant de l'aleshores conseller i el seu departament en què "al final, acceptaven una miqueta".

Canvi amb la presidència

Sanchis ha retret que ara el president s'atribueix el mèrit per uns diners que s'inverteixen a la televisió, que "ara sí que han entrat" i que abans no arribaven quan també era responsabilitat seva. "Si aquests diners els donen ara, per què no els donava abans?", s'ha preguntat mentre insistia que Aragonès era el segon o el màxim responsable de decidir-ho. ​"Diu 'el que hem fet nosaltres', i quan era conseller d'Economia i president des del mes de gener del 2021, què feia en aquell moment?", ha insistit, a més de recordar que en aquells anys la televisió pública va haver de capejar també amb les dificultats derivades del procés i amb la crisi de la covid.

L'exdirector de TV3 ha puntualitzat que, en realitat, ningú no es va carregar el Canal Super3, que el que es va fer va ser eliminar, el 2012 i arran de la baixada del pressupost de la cadena, el canal d'adolescents 3XL, mentre que el Super3 es va ajuntar amb Canal 33 —"que, per cert, tampoc tenia un duro"—. I, per tant, el Canal Super3 encara hi és.

Sanchis ha retret que les afirmacions com les del president ahir davant de l'hemicicle han "fet mal", a més de ser inexactes. "Ell no es pot imaginar el mal que fa a la gent que hi havia. I, a més, s'està tirant pedres a la seva teulada", ha conclòs.