El periodista Jordi Évole ha acusat l'ANC en un articleEl Periódico de copiar les maneres de fer de "l'Espanya més rància", en la manifestació contra el terrorisme de dissabte passat. 

Les banderes espanyoles "van quedar pràcticament eclipsades per la quantitat d'estelades amb crespons negres (tal com havia demanat l'ANC) perquè en posades en escena efectistes i televisades és molt difícil guanyar l'independentisme, amb anys d'experiència a l'esquena. He al·lucinat bastant amb els que per justificar la presència de les seves banderes han dit que altres manifestacions contra el terrorisme havien estat plenes de banderes espanyoles. De veritat que per construir un nou país copien les maneres de fer de l'Espanya més rància?", planteja en l'article. 

En el seu escrit, el periodista denuncia la politització dels atemptats perpetrats a Barcelona i Cambrils el 17 d'agost i assegura que la gestió de la manifestació ha estat "un part amb dolor". En referència als xiulets al rei Felip VI, Évole ha assegurat que "no era el dia" tot i que entén les crítiques per la "hipocresia". "Si els catalans, a nivell ètic, som tan exigents, m'hagués agradat veure manifestacions de protesta a les portes del Camp Nou quan l'equip-símbol de Catalunya el patrocinava Qatar Foundation o Qatar Airways", afegeix.