El comitè d'Afers Jurídics del Parlament Europeu vol evitar que la personació de l'Eurocambra al cas del líder d'ERC Oriol Junqueras al Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) tingui "cap càrrega política".

Així ho ha expressat en declaracions a l'ACN el seu vicepresident, Ibán Garcia del Blanco, després que el comitè hagi instat aquest dimarts al president de la cambra, David-Maria Sassoli, a enviar a Luxemburg l'opinió dels serveis jurídics de la institució en aquest cas. "Voliem evitar que aquesta decisió tingui cap mena de component polític", ha explicat l'eurodiputat del PSOE, assegurant que ara seran els serveis jurídics els que emetin un informe "amb caràcter tècnic" per aportar "la seva doctrina" sobre la interpretació de la legislació europea. Garcia del Blanco ha assegurat que la decisió de Sassoli hauria de ser "més o menys immediata".

L'eurodiputat el PSOE ha defensat que "té sentit" que el Parlament Europeu "manifesti la seva posició jurídica" sobre l'estatut dels eurodiputats i la dimensió de la seva immunitat. Una postura que Garcia del Blanco considera "fonamentada i consolidada en el temps".

Iban Garcia del Blanco PSOE Parlament Europeu - ACN

ACN

Preguntat sobre si els serveis jurídics tindran en compte l'informe encarregat anteriorment per l'expresident de l'Eurocambra, Antonio Tajani, Garcia del Blanco ha reconegut que aquests s'han pronunciat al respecte "de manera oficial o oficiosa" en diverses ocasions.

En aquest sentit ha afirmat que la doctrina de la cambra es basa en els tractats europeus i estableix "una remissió al dret nacional en qüestions d'eleccions". Ara bé, ha admès que el Tribunal Suprem planteja preguntes "molt diverses" per "desentrellar definitivament tots els aspectes" sobre la situació de Junqueras com a eurodiputat electe.