La portaveu de la CUP al Parlament, Eulàlia Reguant, afirma que és "gairebé impossible" que la CUP negociï els pressupostos de la Generalitat del 2023 si el Govern manté les seves prioritats actuals. I és que Reguant acusa l'Executiu català de respondre més als interessos de Foment i la patronal que a les necessitats de la gent.

El conseller d'Economia, Jaume Giró, ha iniciat una ronda de contactes amb els grups parlamentaris per parlar sobre l'aprovació dels comptes de l'any vinent. Sobre aquest punt, Reguant assenyala que la seva formació està "lluny" d'un escenari de negociacions amb la Generalitat. "No es tracta de fer un document de deu punts. Es tracta de saber quines polítiques vol fer aquest Govern", declara la portaveu cupaire. Reguant acusa l'Executiu català de no complir les quatre transformacions que va plantejar el president, Pere Aragonès, durant la seva investidura.

D'altra banda, la portaveu es pregunta si l'Executiu català seguirà apostant per projectes com ara el Hard Rock al Camp de Tarragona i els Jocs Olímpics d'hivern al Pirineu. I ha afegeix que "algú hauria d'explicar a la consellera de Presidència que el Comitè Olímpic Espanyol (COE) ja li ha dit no”.

"El Govern no fa polítiques transformadores, el Govern gestiona com si fos una gestoria la Generalitat", ha etzibat Reguant. Segons ella, en un any de mandat, en lloc de canviar, l'Executiu català ha insistit en aquest tipus de polítiques. També ha criticat que el Govern digui que ja ha complert un 25% de l'acord d'investidura amb la CUP.  "Han continuat amb les polítiques de sempre. Quin 25% han complert?, com ho han complert?”, es pregunta. I ho ha reblat, tot remarcant que el Govern encara no ha internalitzat el 061 i que "el projecte d'una energètica pública va lentíssim".

Reguant recalca que l'acord amb ERC era d'investidura i "no de governabilitat, ni de Govern, ni de legislatura" i ha indicat que "si algú ho ha trencat, és el Govern, per no complir les mesures pactades". Reguant nega que el pacte d'investidura inclogués donar estabilitat al Govern donant suport als comptes: "Que digui on està escrit això", ha instat el president de la Generalitat.

A més a més, la portaveu dels anticapitalistes insta Aragonès a sotmetre's a una qüestió de confiança al Parlament, fet que també contemplava el pacte d'investidura a què van arribar ERC i CUP. Li ho ha demanat "per higiene democràtica i per explicar al país les seves noves aliances", en referència als comuns i al PSC. Sobre aquest punt, Reguant expressa que el president Aragonès hauria de venir al Parlament i explicar quines són les seves noves aliances. I ha recordat que la majoria de les iniciatives les ha aprovades amb els socialistes i comuns.