Els Estats Units d'Amèrica (EUA) han declarat el grup d'extrema esquerra Antifa (abreviatura d'antifeixista) organització terrorista. Així ho ha anunciat aquest diumenge el president del país, Donald Trump, en el seu perfil de Twitter.

"Els Estats Units declaren el grup Antifa com una organització terrorista".

Trump assenyala aquest grup com un dels instigadors dels disturbis dels últims dies arran de la mort del ciutadà afroamericà George Floyd a mans d'un policia a Minneapolis, aquest dilluns. Aquest fet ha mobilitzat ciutadans de tot el país, que denuncien que el racisme encara segueix molt viu.

Són moltes les persones que han sortit al carrer aquests dies per protestar contra la violència policial racista, tot i que també hi ha part de la població que està criticant el grup Antifa per la violència exercida durant aquestes concentracions i que demanen pacifisme.

Trump ha aprofitat aquest diumenge també per carregar contra els mitjans de comunicació. Assegura que "fomenten l'odi i l'anarquia" i defensa la tasca de la Policia Nacional de Minneapolis davant els manifestants. Durant el dia d'avui s'han pogut veure policies armats pels carrers de la localitat americana.

"Els mitjans de comunicació estan fent tot el possible per fomentar l'odi i l'anarquia. Sempre que tothom entengui el que fan, que són notícies falses i que són realment males persones amb objectius menyspreables, a través d’ells podem arribar fàcilment a la grandesa", ha afirmat Trump.

Les manifestacions han arribat aquest cap de setmana a algunes capitals europees, on milers de persones s'han sumat a la protesta. Un dels casos més destacats ha estat el de Berlín, on aquest diumenge s'han concentrat per segon dia consecutiu unes mil persones per demanar justícia per a George Floyd.