Els estudiants anuncien l'ocupació permanent de l'edifici històric de la Universitat de Barcelona (UB). La decisió ha estat presa durant la manifestació unitària a la Plaça Universitat, on hi han sumat forces estudiants de diferents facultats de la capital catalana, i fins i tot una columna vinguda de la UAB, a Bellaterra. La intenció és fer activitats durant tot el cap de setmana a favor de la democràcia.

Prèviament, un grup nombrós d'estudiants ha tornat a tallar la Diagonal aquest divendres per desplaçar-se fins al centre de Barcelona per fer camí fins al centre.

Nicolas Tomás

Ahir, els estudiants també van interrompre la circulació a l'entrada de Barcelona per la Diagonal, a l'alçada del carrer González Tablas, i van caminar cap al centre per protestar contra l'actuació de la Guàrdia Civil i a favor del referèndum. A més, les parades de Maria Cristina i Zona Universitària del Metro es van quedar sense servei.

En direcció a Barcelona també ha sortit una columna d'estudiants de Bellaterra, que ha fet camí des de la Plaça Cívica de la UAB, i s'ha enfilat fins al centre de Barcelona:

A poc a poc els estudiants han començat a ocupar tota la plaça Plaça Universitat, plena a vessar, fins que han decidit ocupar la UB en forma de protesta.

Més enllà de Barcelona

Paral·lelament, altres punts de Catalunya han tornat a acollir mobilitzacions dels estudiants. Un exemple, la Universitat de Girona (UdG):

El rector de la UdG ha defensat que es tracta d'una "mobilització en defensa de la democràcia, respectant totes les opcions ideològiques".

Per la seva banda, a la Universitat de Lleida (UdL) representants de la comunitat universitària s'han concentrat per denunciar la "repressió judicial i policial" de l'Estat contra la democràcia i la llibertat a Catalunya".