La portaveu de la Comissió Europea, Mina Andreeva, ha censurat el ministre en funcions d'Exteriors i cap de la diplomàcia europea electe, Josep Borrell, per haver difós informació confidencial de l'expedient policial britànic de la consellera a l'exili Clara Ponsatí.

"Hi ha regles molt clares per al sistema d'informació Schengen. I esperem que tots els membres observin la seva lletra i esperit", ha estat la resposta d'Andreeva després de la protesta d'ERC per la difusió per part de Borrell, via Twitter tot i que després el va esborrar, d'informació confidencial de Ponsatí.

La Comissió Europea ha reclamat aquest divendres a Borrell "respecte a les regles" i a la "confidencialitat" del sistema SIRENE per la difusió de dades confidencials, per afegir que "ara els toca a les autoritats espanyoles" analitzar la qüestió i ha evitat "especular" sobre la continuïtat del socialista com a alt representant.

En la carta enviada a Von der Leyen, l'eurodiputada d'ERC demana que es descarti Borrell com a cap de la diplomàcia europea en cas que es confirmi que ha comès una "negligència greu".