50 noves infeccions per cada 100.000 habitants en una setmana. Aquest és el límit que s'ha marcat el govern espanyol per intervenir i restringir l'entrada de turistes en el cas que el país superés aquestes xifres. 

Així ho ha assegurat aquest dimarts el ministre d'Exteriors alemany, Heiko Maas, en la roda de premsa posterior a la primera reunió presencial amb la seva homòloga espanyola Arancha González Laya en una trobada celebrada a València.

Posteriorment, fonts del Ministeri d'Exteriors han volgut aclarir que els límits definitius encara no estan concretats del tot i que s'estan negociant juntament amb el Ministeri de Sanitat.

valència ministeri heiko maas Arancha González Laya - EuropaPress

Tots dos ministres han cridat aquest dimarts a la responsabilitat dels primers turistes per gaudir d'unes vacances segures i "no haver de fer marxa enrere" ni "prendre mesures tan dramàtiques com en el passat", respectivament. La ministra espanyola ha recordat que el risc zero no existeix i que hi ha la possibilitat de "fer marxa enrere" a l'obertura del turisme. Ha garantit que aquest tancament es faria "de forma mesurada per tractar els brots de forma controlada i quirúrgica".

"Mentre no hi hagi tractament ni vacuna, hem de conviure amb el virus i minimitzar l'impacte per als turistes i els residents", ha defensat a la roda de premsa a la Delegació de Govern espanyol juntament amb seu homòleg alemany.