Sis setmanes de confinament i l'evolució de l'epidèmia de coronavirus a Espanya sembla, segons els comunicats oficials, que comença a contenir-se. Tanmateix, les xifres globals segueixen sent esgarrifoses. En les últimes 24 hores el ministeri de Sanitat ha comptabilitzat 367 nous morts amb Covid-19. És l'augment més baix des del 21 de març. La malaltia ha arrasat ja 22.524 vides arreu de l'Estat. És el tercer país del món amb més víctimes mortals, només per darrere dels Estats Units i Itàlia. 

Espanya és també el país europeu per on el virus s'ha escampat més. Si més no, així ho indica el registre del govern espanyol, que eleva a 219.764 les persones que han donat positiu a la prova de coronavirus, 6.740 més que les que s'havien notificat ahir. Ara bé, cal tenir en compte que el ministeri diferencia entre les que s'han detectat per prova PCR, és a dir que estan contagiades ara mateix, 202.990, i aquelles a qui s'han trobat anticossos amb un test serològic, és a dir que ja han passat la malaltia i tenen immunitat, que en són 16.774. 

És allunyant el focus i observant els gràfics en perspectiva que la situació es pot analitzar amb més optimisme. La tendència de la famosa corba ha anat clarament a la baixa. Si durant la primera setmana de l'estat d'alarma, la del 16 al 22 de març, els morts creixien a un ritme superior al 20%, ara aquest augment se situa en el 2% des de fa una setmana. De fet, avui baixa encara més, fins a l'1,6%. I passa el mateix amb els infectats. El comitè d'experts del govern espanyol insisteix a subratllar que les estadístiques indiquen que Espanya va pel bon camí. Un dels arguments és que tot i haver doblat el nombre de proves diàries que es fan a la població —de 20.000 a 40.000 al dia— no hi ha hagut un repunt de casos. 

Més curats que nous casos actius

La millor notícia, que per primera vegada el nombre de pacients curats en un dia supera el de nous casos actius detectats. Des d'ahir han rebut l'alta 3.105 persones, mentre que s'han diagnosticat 2.796 nous infectats amb el virus actiu. 

Des de l'arribada de l'epidèmia a Espanya ja han superat el coronavirus 92.355 persones.