El número dos del grup parlamentari dels socialistes eslovens, Jan Skoberne, es mostra convençut que Eslovènia serà el primer país en reconèixer la República Catalana. Així ho ha afirmat en un missatge a Twitter, en resposta a una notícia que afirmava que Espanya té por de què Eslovènia reconegui la independència de Catalunya. 

"No cal tenir por. El poble d'Eslovènia està amb Catalunya. Crec fermament que serem dels primers a reconèixer la nova República", ha afirmat.

Més tard, en un altre missatge en resposta a algunes crítiques per la seva posició, el diputat socialista al Parlament eslovè assegura que "Eslovènia no és Catalunya" però que "té el mateix dret a l'autodeterminació i en conseqüència a la proclamació de la independència. El terror del Govern espanyol només confirma aquesta tesi".

Skoberne és diputat del Partit Socialdemòcrata que té sis diputats al Parlament i forma part de la coalició de govern amb el Partit Modern del Centre i el Partit Democràtic dels Pensionistes d'Eslovènia. Els socialdemòcrates formen part del grup dels socialistes europeus, del que forma part el PSOE i el PSC.