El primer diari alemany, el Frankfurter Allgemeine, ha dedicat un reportatge detallat a "l'escàndol" dels 100 milions de dòlars que tenia el rei Joan Carles a Suïssa, que podrien provenir de comissions de l'AVE a l'Aràbia Saudita segons mitjans helvètics.

Amb l'epígraf d'"escàndol a la Casa Reial espanyola", el rotatiu alemany apunta que segons els fiscals suïssos el compte bancari a Suïssa tenia 100 milions de dòlars provinents de l'Aràbia Saudita. "Es diu que els diners procedeixen d'una transferència del ministeri d'Hisenda saudita de l'època que a Riad governava el rei Abdul·lah de l'Aràbia Saudita, amb el qual Juan Carlos mantenia bones relacions".

El rotatiu afegeix que l'advocat de Corinna Larsen, l'examant del rei a qui va donar uns 60 milions de dòlars segons Tribune de Genève, ha negat que la seva clienta tingui res a veure amb les acusacions de corrupció respecte a l'adjudicació de les obres de l'AVE entre Medina i la Meca l'any 2011. "Fa dos anys van aparèixer unes gravacions enregistrades de forma secreta, en les quals Corinna Larsen parlava del fet que Joan Carles va rebre una comissió d'uns 80 milions d'euros pel negoci del tren. "No distingeix entre el que és legal i il·legal", es diu que deia Corinna", afegeix.

Frankfurter

"Escàndol a la Casa Reial espanyola. Un regal incòmode", titula el Frankfurter Allgemeine

La conclusió del Frankfurter és que s'ha trencat una aspiració que tenia la corona espanyola. "La família reial espanyola s'esperava en va que tornés la pau. Des que l'estiu passat el van operar del cor, Joan Carles poques vegades ha estat vist en públic. Però un cop més el passat l'està atrapant, i també l'antiga relació amb l'amiga íntima Corinna zu Sayn-Wittgenstein. Fa 8 anys, l'alemanya, molt més jove que el monarca, va acompanyar-lo a una cacera d'elefants a Botswana, i en ella Joan Carles es va trencar el maluc. El viatge, en el punt àlgid de la crisi econòmica, va sumir la monarquia en una de les seves crisis més greus, i va contribuït de forma significativa a l'abdicació de Joan Carles dos anys després", indica.