La tensió en les converses per tancar la investidura entre Junts per Catalunya i ERC desborda la mesa de negociacions. Mentre el grup de Carles Puigdemont acusava aquest matí els republicans de "renúncies" i advertia que no descarta "cap eventualitat", en referència a la convocatòria electoral, els republicans han volgut fer una "crida a la responsabilitat". "Prou amenaces i que ningú s'aixequi de la negociació fins que hi hagi un acord. Prou amenaçar amb eleccions", ha reclamat un portaveu republicà en declaracions a El Nacional.

Esquerra nega, com retreu JxCat, que la negociació sigui sobre "estructura de govern i repartiment de càrrecs". Repliquen que el que es busca és aconseguir un equilibri en els llocs de responsabilitat i implementar conjuntament el full de ruta del nou Govern.

En aquest punt subratllen que "al final no hi ha un sinó dos presidents" de JxCat, en referència a Carles Puigdemont des de Brussel·les i Jordi Sànchez, com a president investit a Barcelona. Així ho proposa JxCat, i ERC, asseguren, s'ha avingut a acceptar.

No obstant, i tenint en compte que la vicepresidència d'ERC amb Oriol Junqueras era essencialment econòmica atès que hi acumulava també la conselleria d'Economia, proposen ara vestir aquest departament amb competències de contingut polític que fins ara corresponien a Presidència. Aquí se situa la reclamació de les competències de Portaveu i de les secretaries de Comunicació i de Difusió —que fins ara eren compartides entre els dos grups— a més de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, per incorporar-ho a la vicepresidència.

Esquerra assegura que ha mostrat total generositat cedint a JxCat els "dos presidents" i que treballa intensament per aconseguir l'acord, tot i que retreu a JxCat l'intent de retenir un "control absolut del Palau de la Generalitat", per la qual cosa exigeixen responsabilitat.

"No és de rebut amenaçar amb anar a eleccions davant les discrepàncies. Si el que volen és anar a eleccions que ho diguin clarament", reclamen fonts republicanes que asseguren que, malgrat aquestes discrepàncies, les negociacions avancen a bon ritme.