El ministeri de l'Interior va enviar antiavalots per la crisi sanitària que es va detectar entre temporers a Albacete i la cosa ha acabat malament. Una desena dels policies han resultat infectats de coronavirus, i la resta de les seves unitats ha hagut de tornar a les seus de Màlaga i Sevilla, segons informa El Mundo

La desena d'agents d'agents antiavalots s'haurien contagiat en les últimes hores, i s'apunta que es pot tractar de "contagis entre ells". Després de donar positiu estan confinats en habitacions individuals de l'hotel en el qual s'allotjaven.

Els agents van viatjar a la ciutat manxega per fer front a una situació sanitària fruit del confinament forçós dels temporers de la zona. Els confinats havien de romandre a les habitacions d'un hotel d'Albacete en el qual estan allotjats des que es va posar en marxa l'operatiu especial.

Antiavalots Albacete EFEEls efectius antiavalots a Albacete el passat 5 d'agost / EFE

El ministeri de l'Interior va decidir reforçar l'operatiu a la ciutat d'Albacete després dels aldarulls que s'hi van produir el 19 de juliol, quan un centenar d'immigrants d'un assentament il·legal van trencar l'ordre de confinament i van dur a terme una protesta, amb alguns moments de violència.

El 18 d'agost un dels agents de la UIP destacats a Albacete va tenir febre. Es va sotmetre llavors a una prova PCR. I encara sense el resultat, l'agent va estar al costat dels seus companys. A la tarda del dia següent es va confirmar el seu positiu i llavors va ser aïllat. Segons el sindicat policial Jupol , el 21 d'agost es van practicar proves PCR a tots els agents destinats a Albacete i ja es van confirmar set nous positius de policies que estaven en servei.

Els problemes relacionats amb els treballadors de camp a Albacete per la pandèmia van començar a registrar a mitjans de juliol. A principis d'aquest mes d'agost, les autoritats sanitàries van decretar el confinament d'uns 200 temporers, que van ser traslladats a la Institució Firal d'Albacete (IFAB), on van tenir lloc les protestes i conats de violència contra els agents encarregats que es complissin les mesures sanitàries.

La majoria d'aquests treballadors són d'origen africà (Senegal, Mali i el Marroc principalment) i solen enviar els ingressos obtinguts en la recollida de temporada a les amílies, com indica el portaveu de l'Col·lectiu de Suport a l'Immigrant (Acaim), Cheikhou Cisse. El primer brot es va detectar en un assentament il·legal en una antiga nau de cereals, on diversos d'aquests treballadors van presentar símptomes i van ser diagnosticats de Covid-19