El suport ofert pel candidat de Ciutadans a Barcelona, Manuel Valls, a l'actual alcaldessa en funcions i líder de BComú, Ada Colau, no genera unanimitats entre els electors de l'ex-primer ministre francès, tot i que sí que s'imposa per majoria: un 59,8% ho aprova mentre que el 40,2% restant hi està en contra.

Aquest és el resultat d'una enquesta de Feedback per a ElNacional.cat sobre la política de pactes a l'ajuntament de Barcelona. L'estudi es basa en 800 entrevistes telefòniques realitzades el 31 de maig i el 3 i 4 de juny, quan les diferents candidatures han començat a perfilar les seves posicions. La pregunta de si "està d'acord en què Manuel Valls doni suport a Ada Colau?" només s'ha formulat als enquestats que van votar Cs als comicis municipals del 26 de maig. 

Valls, la llista encapçalada pel qual va obtenir 6 regidors, ha ofert el seu suport a Colau -tot i que la direcció estatal de Cs hi discrepa- per impedir que un independentista, és  a dir, el candidat d'ERC, Ernest Maragall, guanyador de les eleccions, sigui alcalde de Barcelona. Colau, tot i que propugna un pacte d'esquerres amb ERC i el PSC, no ha rebutjat explícitament el suport de Valls, que la faria alcaldessa en sumar-se als 10 regidors de BComú i els 8 del PSC -la majoria absoluta són 21: Cs només hauria de donar tres vots a favor de Colau-.

L'oferta de Valls a Colau és millor acollida pels homes votants de Cs que per les dones: entre els primers rep un supot del 69,8%, mentre que entre les segones és del 50,9%. A la inversa, un 30,2% dels homes està en desacord, percentatge que s'eleva al 49,1% en el cas de les dones.

Per grups d'edat, el suport més significatiu, del 87,2%, es dona entre la franja de votants de Cs de 45 a 64 anys, seguit dels que tenen entre 25 i 44, amb un 49,0%. El rebuig és molt majoritari entre els més joves, d'entre 18 i 24 anys, (78,8%) i els més grans, els de 65 o més anys (70,8%).

Per districtes, aproven molt àmpliament que Valls faci Colau alcaldessa el electors de Cs residents a Sant Andreu i l'Eixample, i ho rebutgen també de manera aclaparadora a Sants-Montjuïc i Gràcia.