En Lluita, una de les organitzacions que integren la CUP, ha anunciat a través de la seva pàgina web que es dissol amb la voluntat d’“ajustar” la seva estructura a la realitat de l’activisme que representen i a les necessitats del context polític i social. “En altres paraules: les persones que formàvem En Lluita no marxem a casa, sinó que redoblarem esforços a construir les eines de lluita que en aquest moment plantegen la resistència principal al sistema”, asseguren en un text publicat sota el títol Una passa endavant, dues endarrere.

La decisió va ser adoptada en la darrera assemblea d’En Lluita, que es va celebrar a Barcelona el passat 29 i 30 d’octubre.

Aquesta organització anticapitalista i revolucionària, que apostava pel no a Artur Mas i per anar a noves eleccions després dels comicis del 27-S, considera que “en els moments definitius del procés d’independència de Catalunya, cal enfortir la CUP-CC”.

Pressupostos

Admeten que cal un debat profund sobre com afrontar els pressupostos “neoliberals” de JxSí, perquè creu que no són imprescindibles per convocar un referèndum, però “les polítiques socials que se’n poden derivar són necessàries per guanyar-lo”.

Així mateix subratllen la necessitat d’“impulsar espais locals de mobilització i unitat popular” en un moment en què la “confrontació amb l’Estat espanyol” serà creixent. “Les seves funcions haurien de ser impulsar, defensar i guanyar el Referèndum Unilateral d’Independència (RUI) així com superar l’estret marc de competència electoral”, assenyalen.

El text recorda que En Lluita es va fundar, amb el nom de Socialisme Internacional, el 30 d’octubre de 1994. “Durant els darrers 22 anys, hem defensat sempre la unitat d’acció i la radicalitat, la necessitat de sortir dels espais de confort de l’esquerra radical i de no actuar de manera autorreferencial”, expliquen tot admetent que “no sempre ha estat fàcil”.