El portaveu del PP al Senat, Javier Maroto, es va empadronar al municipi de segovià de Sotosalbos, on no té cap vinculació, el passat 26 de juny, just un mes després de les eleccions autonòmiques quan ja es va saber que al PP li corresponia un senador per Castella i Lleó. Una dada que, tal com van avançar diversos mitjans, figura al seu expedient d'empadronament.

En les passades eleccions generals del 28 d'abril, Javier Maroto va perdre el seu escó al Congrés deixant el PP sense representació per Àlaba per primera vegada des de 1989. Poc després, les eleccions autonòmiques celebrades el 26 de maig van donar un resultat a Castella i Lleó pel que el grup parlamentari popular tenia dret a proposar a les Corts d'aquesta comunitat un senador, i no dos com era habitual, a causa que el PSOE va guanyar les eleccions per primera vegada en 35 anys.

Per això, els populars van proposar Maroto per a l'escó i en un ple celebrat el 23 de juliol va sortir designat amb el suport del PP i de Ciutadans.

El PSOE reclama que es declari nul l'empadronament

Maroto s'havia empadronat un mes abans d'aquest ple, el 26 de juny, a Sotosalbos, en concret a la casa d'un alt directiu de l'empresa Accenture i que també té negocis al sector carni, segons ha informat Efe.

Aquest empadronament era condició indispensable per poder obtenir la condició de veïnatge que li permetés ser proposat com a senador per Castella i Lleó, per la qual cosa Maroto es va empadronar a Sotosalbos amb l'únic objectiu de ser designat senador, com així ha passat i que ha despertat fortes crítiques. Entre elles, el PSOE, que ha reclamat que es declari nul aquest empadronament, la qual cosa li arrabassaria la seva condició de senador.

De la seva banda, Javier Maroto ha afirmat que el seu certificat d'empadronament a Sotosalbos "és un document conforme a la llei" i "ho ha vist tothom". No obstant això, el PSOE vol portar aquesta qüestió als tribunals perquè creuen que el procediment ha estat "indegut".