Els presos polítics independentistes condemnats per l'1-O han recordat aquest diumenge que part d'ells compleix avui 1.000 dies a la presó, i han afirmat continuar ferms en les seves conviccions.

Jordi Turull ha dit en un tuit que té "les conviccions i els compromisos més sòlids que abans d'entrar" a la presó.

En la mateixa línia, Josep Rull assegura en un altre tuit que els processats per l'1-O es mantenen "tossudament alçats" i que creu que junts guanyaran la llibertat de Catalunya perquè, en les seves paraules, l'esperança és més poderosa que la por.

Dolors Bassa ha donat les gràcies per un vídeo que ha rebut "amb paraules d'ànim" en els seus mil dies de presó.

Romeva: "Les idees insubornables persisteixen"

Raül Romeva, també condemnat per l'1-O, la nit número mil ha estat igual que les anteriors: "Res no ha canviat. Les idees, insubornables, persisteixen" així com totes les metes polítiques que perseguia abans de ser condemnat.

En un article d'opinió a 'El Punt Avui', Romeva s'imagina els mil dies vinents de presó igual que els que ja ha passat, treballant "per convertir el republicanisme sobiranista en una alternativa encara més atractiva".

Afirma que "no hi ha camí per a la república; la república és el camí" i es compromet a continuar recorrent-lo amb convicció, exigència i responsabilitat.

Budó, Calvet i Puigdemont

 

La consellera de Presidència, Meritxell Budó, que ha qualificat els mil dies d'"injustícia, de lluita i de compromís" i ha assegurat que sempre estarà amb els presos.

 

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha demanat amnistia per als presos i independència, i ha defensat que els mil dies de presó han reforçat les seves conviccions, "sense cap renúncia".

 

Per la seva part, el president de JxCat, Carles Puigdemont, ha qualificat aquells dies d'injustícia: "Mil dies robats a les seves famílies, separats dels amics i de les seves activitats. Però mil dies de fermesa i compromís".