1. Els catalans del Papa

El papa Francesc ha nomenat el cardenal arquebisbe de Barcelona, el Dr. Lluís Martínez Sistach, membre de l’Assemblea del Sínode dels Bisbes. El sínode tractarà la vocació i missió de la família en l’Església i en la societat. El Sant Pare també ha invitat tres altres catalans. Com a col·laborador de la Secretaria del Sínode, el Dr. Lluís Clavell, membre de l’Acadèmia Pontifícia de Sant Tomàs d’Aquino. Com a auditors, el matrimoni format per l’exvicepresident del Tribunal Constitucional d’Espanya, Eugeni Gay, i la seva esposa, Maria Montserrat Rosell. La relació de Gay amb la cúria barcelonesa és estreta. L'any 1996 va ser l'advocat del qui era llavors arquebisbe de Barcelona, Ricard Maria Carles, quan aquest va ser implicat falsament en una xarxa de blanqueig de diners per la justícia italiana. Gay també ha estat molt crític amb el procés sobiranista. Era part del Tribunal Constitucional que va retallar l'Estatut, encara que se'n va despenjar parcialment amb un vot particular. També va votar el 2010 a favor de suspendre l'aplicació de la reforma de l'avortament promoguda per Bibiana Aído.

Eugeni Gay dins

2. Unió guanya una diputada (a Madrid)

Mari Carme Castellano ha pres possessió, aquest dijous, de la seva acta com a diputada al ple del Congrés dels Diputats en substitució de la convergent Imma Riera, qui ja s'ha incorporat a la Cambra de Comerç d'Espanya.

3. Temptació d'una cap de llista de CSQP

Sara Vilà, cap de llista de Catalunya Sí que es Pot per la demarcació de Lleida, no ha assolit l'escó del 27S. La ja exdiputada d'ICV i portaveu del corrent independentista dels ecosocialistes, Compromís per la Independència, ha escrit una carta oberta al seu Facebook amb la qual agraeix la confiança als seus votants. En la missiva, però, apunta que havia rebut ofertes d'altres formacions per deixar la coalició i presentar-se per una altra llista. "Molts hem rebut propostes suculentes per dormir en llits més calents, sortides a la nostra situació individual per passar al costat dels que avui s'erigeixen com a guanyadors, però no ho hem fet, ens hem quedat al costat de la coherència amb el que som i el que pensem, al costat de la nostra gent. Pobres i honrats", escriu Vilà. Segons ha explicat Vilà a El Nacional, Junts pel Sí li hauria ofert encapçalar la llista i la CUP també la va festejar, encara que de manera més "subtil".

4. Va dimitir del CNI pel seu ús partidista

El diplomàtic Jorge Dezcallar va presentar la dimissió com a director del Centre Nacional d'Intel·ligència per l'ús partidista de la institució. Segons ha confessat Dezcallar a El País, va presentar la dimissió a José Maria Aznar el 18 de març de 2004, tot just una setmana després dels atemptats de l'11M, perquè l'obligaven a desclassificar informes "parcialment i selectiva" per rentar la imatge de l'expresident.

5. Qui mana al grup de Ciutadans

La cap de files de Ciutadans, Inés Arrimadas, serà presidenta del seu grup parlamentari i cap de l'oposició. Segons ha pogut saber El Nacional, com a mà dreta tindrà el diputat Carlos Carrizosa, que en serà el portaveu. Carrizosa s'ha guanyat el càrrec després de ser un dels diputats més "picapedrers" de l'anterior legislatura i va ser el portaveu en la Comissió del Frau i la Corrupció.

6. La imputació de Mas també espanta al fiscal Mena

L'exfiscal en cap de Catalunya, José Maria Mena, i històric martell de Convergència Democràtica, també ha mostrat la seva perplexitat per la imputació d'Artur Mas i dues conselleres per promoure el procés participatiu del 9N. Mena, en un escrit al bloc La Lamentable, ha titllat la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya "d'aberració jurídica".

Postres de músic

I ara, Primo de Rivera, el musical. /// No és estrany, Llucifer ja és entre nosaltres.