L'entrada de Más País, partit liderat per Íñigo Errejón, en el panorama de la política estatal, no evitaria que el PSOE i Pedro Sánchez depenguessin dels partits independentistes i nacionalistes de cara a una investidura després de la repetició electoral del 10-N en uns comicis on la participació seria del 68,6%, un 7% menys de participació que el 28-A, segons l'enquesta de Key Data pel diari Público.

De fet, la suma entre PSOE, Más País i Podemos arribaria als 168 escons, tres diputats més que als comicis del 28 d'abril passat, i per tant es quedaria a 8 cadires d'arribar a la majoria absoluta. Els independentistes, per la seva part, perdrien només un escó ja que JxCat es quedaria amb els 7 que té actualment i ERC en perdria 1, quedant-se amb 14 diputats.

Per la seva part, el PSOE, tot i perdre uns 700.000 vots segons l'enquesta, aconseguiria sumar un escó, pujant fins els 124. Podemos i les seves coalicions tornarien a perdre escons i baixarien fins als 34 diputats, vuit menys que el 28-A, baixada que compensaria Más País, que entraria amb força al Congrés amb 10 diputats.

El PP sortiria del pou

Els partits de dretes, segons l'enquesta, invertirien les tendències que els van portar al 28 d'abril, i el PP sortiria del pou guanyant 27 escons al Congrés. La formació de Pablo Casado aconseguiria un total del 93 escons, deixant enrere el pitjor resultat de la seva història.

Aquesta pujada del Partit Popular, aniria, majoritàriament, en detriment dels escons de Ciutadans i Vox, que es quedarien amb 36 (57 al 28-A) i 19 (24) escons respectivament. Ara bé, la formació d'Albert Rivera seria la formació més perjudicada ja que no només perdria  21 diputats, sinó que també perdria 1.350.000 vots en aquests nous comicis. La majoria dels vots perduts, 430.000 anirien a l'abstenció, i els partits més beneficiats serien el PP i PSOE. La resta de votants perduts es dividirien entre Vox i Més País.

Els partits nacionalistes bascos, per la seva part també perdria un escó ja que el PNB aconseguiria mantenir als seus 6 parlamentaris, però Bildu perdria a un i cauria fins als 3 escons.