El Govern marroquí ha suspès fins a nou avís els vols a i des d'Espanya així com el trànsit marítim, una mesura presa "en concertació amb les autoritats espanyoles", segons un comunicat emès en l'agència oficial MAP.

La mesura afecta principalment a Royal Air Maroc, Iberia, RyanAir i Air Arabia, i són nombroses les ciutats afectades, ja que en els últims anys s'han multiplicat les connexions aèries amb el Marroc des de diversos punts de d'Espanya. Afectarà així mateix els nombrosos ferris que solquen l'Estret de Gibraltar entre les dues costes.

Decisió de Felip VI

La MAP assegura que els reis d'Espanya i el Marroc, Felip VI i Mohamed VI, respectivament, s'han posat d'acord per prendre aquesta mesura, després d'una sèrie de missatges intercanviats entre els caps de govern i els ministres d'Interior i Exteriors d'ambdós països.

No queda clar de moment què succeirà amb els turistes espanyols que es troben al país magrebí. La mesura suposarà un cop per al turisme procedent d'Espanya, segon mercat emissor de turistes al Marroc després del francès, en sumar més de 800.000 viatgers anuals.

El Marroc s'afegeix així a altres països que han cancel·lat durant un mes els vols procedents d'Espanya, com els Estats Units, Veneçuela, Colòmbia o Bolívia.