L'equip de Govern de l'Ajuntament d'El Ejido (Almeria), format per nou regidors del PP i set de Vox, ha sol·licitat a la Subdelegació del Govern d'Almeria abandonar el Sistema de Seguiment Integral en els casos de Violència de Gènere (VioGén), de la Secretaria d'Estat de Seguretat del Ministeri de l'Interior.

Fonts governamentals han confirmat que l'esmentada sol·licitud ha estat presentada, si bé han remès que sigui el Consistori el que informi amb detall de les motivacions que han portat a l'equip de Govern a adoptar aquesta decisió.

L'ajuntament, per la seva part, ha indicat que ben aviat emetrà un comunicat en el qual exposarà oficialment els motius d'aquesta sol·licitud.

Fonts properes al cas han apuntat a Efe que encara existeix un termini de dos mesos perquè l'ajuntament pugui rectificar o ratificar la seva decisió d'abandonar el Sistema VioGén, que ha estat cursada al llarg de l'última setmana.

Segons publica aquest dimarts el diari El País, el consistori indica que "amb les baixes de policies locals que pateix no pot supervisar el benestar de les 36 víctimes de nivell baix d'alerta, del total de 238 veïnes que estan en perill al lloc". D'aquesta manera, segons aquesta informació, El Ejido hauria optat per renunciar al conveni amb Interior perquè la Policia Nacional i la Guàrdia Civil assumeixin les seves funcions "de manera temporal".

Segons dades de juliol de la unitat contra la violència sobre la dona de la Subdelegació del Govern d'Almeria, aquesta província compta a l'actualitat amb 1.964 casos actius de violència de gènere dins del Sistema VioGén. La xifra és lleugerament superior a la que hi havia en finalitzar el 2018, que es va tancar amb un registre de 1.940 casos.