L’arquebisbe de València, Antonio Cañizares, i el capellà de l’Hospital de la Fe no van poder visitar l’expresident de la Generalitat valenciana Eduardo Zaplana la nit de Nadal. La jutge que instrueix el cas Erial va impedir les visites a Zaplana, que està ingressat des de fa deu dies al centre hospitalari a causa de la leucèmia que pateix.

L’arquebisbe Cañizares, segons explica El Mundo, va anar fins a l’hospital la nit del dia 24 amb la intenció de visitar el malalt, però els policies que el custodien li ho van impedir, seguint, van assegurar, instruccions de la jutge. Tampoc no ho va poder fer el capellà de l’hospital.

Zaplana és des de fa vuit mesos en presó preventiva i en fa deu que va haver de ser traslladat a La Fe per rebre tractament per la seva leucèmia. El seu metge, que també és el cap del servei d’hematologia de La Fe, sosté que el seu estat és extremadament greu i que si se'l torna a traslladar a la presó morirà. Per contra, els informes dels metges de la presó de Picassent no són tant alarmants.

Denegada la llibertat

La jutge del cas li ha denegat la llibertat provisional, decisió a la qual també dona suport la fiscalia​, almenys mentre estigui en curs la investigació judicial.

El PP ha demanat un "gest d’humanitat" envers l’exministre popular, mentre que el mateix Zaplana ha fet pública una carta en què es declara innocent i assegura que no té cap intenció de fugir.