El diari alemany Telepolis ha publicat un dur reportatge sobre les detencions d'alcaldes, periodistes i estudiants ahir a Girona, i adverteix que "la repressió torna a colpejar Catalunya". El diari recorda que això va passar mentre a Andalusia s'investia un president amb el suport de l'extrema dreta espanyola, i el món estava pendent del Brexit.

Telepolis es mostra sorprès que les detencions les fessin persones "amb la cara coberta, armades i no identificades" com si es tractés d'un cas de gran delinqüència, però que després tots els detinguts fossin posats en llibertat el mateix dia. "L'advocat Benet Salellas no troba cap explicació legal per a aquestes detencions. El fet que cap dels detinguts comportava un perill especial és clar, atès que tots van ser posats en llibertat. La policia justifica les detencions perquè haurien ocupat vies de tren. L'advocat explica, però, que no són habituals les detencions per 'pertorbar l'ordre públic'", afirma Telepolis.

El diari remarca també que la policia va causar ferides a l'alcalde de Verges (Baix Empordà), Ignasi Sabater, i que a causa d'això haurà de tenir la mà immobilitzada dues setmanes.

Telepolis

Telepolis s'estén expressament en el cas de la detenció del fotoperiodista d'El Nacional Carles Palacio, i detalla que va ser detingut per persones que anaven vestides de paisà, no identificades, i que el van posar dins d'un cotxe en una situació confusa. Recorda que el també fotoperiodista Jordi Borràs va aconseguir gravar l'escena en un vídeo, i subratlla que, després de sortir en llibertat, Palacio va tornar a la feina i va cobrir amb professionalitat la manifestació per les detencions a Girona.

Segons Telepolis, la persecució de periodistes no és un cas aïllat a Catalunya. En aquest sentit, recorda que el director de TV3, Vicent Sanchis, i de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, estan imputats per haver emès publicitat del referèndum de l'1-O. Afegeix que periodistes de TV3 han estat el blanc d'atacs de forma repetida en concentracions unionistes. També recorda que en un acte de Ciutadans es va agredir un càmera de Telemadrid perquè els assistents es pensaven que era de la televisió catalana.

"La radiodifusió pública catalana és una espina que tenen clavada els unionistes espanyols, i això s'ha posat de manifest des de fa temps, quan a la tardor del 2017 es va intentar intervenir la televisió i la ràdio", diu el diari.