Després que el jutjat de primera instància número 44 decidís derivar el cas de les estelades al Camp Nou als tribunals suïssos per creure que "no era competent" per estudiar-lo, l'associació Drets ha decidit tirar pel dret i presentar un recurs d'apel·lació a l'Audiència Provincial de Barcelona perquè el cas sigui vist per un tribunal espanyol i no de Suïssa, com ho és el Tribunal d'Arbitratge Esportiu (TAS).

Aquest jutjat va decidir rentar-se les mans aquest setembre i enviar el cas directament al TAS. Ho va fer 10 mesos més tard que Drets interposés una demanda contra la UEFA per vulneració de drets fonamentals arran de l'expedient disciplinari que va rebre el Barça per exhibir estelades durant el partit contra el Bayer Leverkusen i que va acabar amb la imposició d'una multa de 40.000 euros al club. 

Drets no està d'acord que el cas s'enviï fora de l'Estat perquè, si la UEFA considera que "es vulneren drets fonamentals protegits per la Constitució espanyola", entre ells la llibertat d'expressió, hauria de ser un tribunal espanyol l'encarregat de jutjar el cas. I és precisament per això que l'equip de juristes de l'associació ha decidit presentar aquest recurs a l'Audiència de Barcelona.

L'argument del jutjat espanyol és que la UEFA també és de Suïssa, però, davant d'això, Drets recorda que a l'Estat ja està representada legalment per la Real Federación Española de Futbol (RFEF). De fet, a la mateixa web de l'entitat ja així hi apareix.

L'últim expedient

La UEFA va tornar a obrir un expedient informatiu al Barça per l'exhibició d'estelades al Camp Nou en el partit contra el Celtic de Glasgow, tot i que ja va deixar clar que no decidirà res fins que el TAS es pronunciï sobre el recurs que el club va presentar quan va ser sancionat amb 150.000 euros al juny.

El Barça ja va pagar 30.000 euros al juny del 2015 per la multa que li va imposar la UEFA durant la final de la Champions contra la Juventus per vestir l'estadi d'estelades, però va recórrer la següent multa de 150.000 euros –que no ha pagat– que li havia imposat aquest organisme "pels expedients acumulats d'exhibició d'estelades al Camp Nou". I no només això. També va pagar-ne 40.000 el setembre del mateix any per "reincidir".