L'alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, ha donat garanties que els badalonins podran votar en el referèndum sobre la independència de l'1 d’octubre. "Estem absolutament compromesos amb el dret de decidir de la ciutadania", ha indicat en una entrevista a Catalunya Ràdio.

"Els badalonins i badalonines, sense cap excepció, han de poder donar la seva opinió", ha afegit. Sabater ha comentat que el consistori estarà pendent de les ordres que doni la Generalitat i ha apuntat que els ajuntaments estan coordinats i analitzen quin paper els toca jugar en el referèndum.

"Perquè sigui efectiu, vinculant i amb garanties cal que totes les administracions hi posin de la seva part. Estem a l’expectativa de quina fórmula se’ns proposa", ha respost quan li han preguntat pels funcionaris.

L'alcaldessa badalonina ha criticat que l’exalcalde de la ciutat i president del PP català, Xavier García-Albiol, torni a presentar-se a les eleccions municipals. "Albiol acumula una quantitat de càrrecs públics immoral. Que guanyi 10.000 euros al mes és una autèntica aberració", ha deixat anar.