"No dimitiré", així de contundent ha estat la presidenta de l'ANC, Dolors Feliu, quan li han preguntat en una entrevista a Catalunya Ràdio si pensa dimitir arran de la crisi interna que sacseja l'organització independentista i que ja ha provocat la renúncia del vicepresident, Jordi Pesarrodona, i la dimissió de 13 altres membres de la direcció. Aquestes dimissions, provinents del sector crític de l'entitat, tenien la intenció de forçar el relleu de Feliu, però no ho han aconseguit.

Sobre la divisió que pateix l'entitat, Feliu ha detallat que "fa temps que tenim discrepàncies" i que "estem fent reunions per tirar endavant petits canvis que puguin ajudar a consensuar i ampliar el debat". Alhora, però, ha admès que "no ha estat suficient", en referència a la renúncia de Pesarrodona i a les 13 dimissions. 

Segons ha explicat Feliu, una de les qüestions que més divisió genera dins l'ANC és el debat sobre si convé o no presentar una llista cívica a les properes eleccions autonòmiques. "Tothom no està d’acord en presentar-se a les eleccions en una llista cívica perquè hi ha gent que no ho veu clar dins l’ANC. Hi ha qui hi veu més els contres que els pros", ha explicat. No obstant això, ha declarat que “la tirarem endavant perquè és un consens ferm, però aquesta llista cívica ha d’estar avalada per tots els associats”.

A més, sobre les discrepàncies existents dins el nucli de l'ANC, Feliu també ha reconegut que "hi ha una qüestió de fons ideològic" i que "a vegades costa acceptar les decisions assembleàries".

D'altra banda, la màxima representant de l'organització independentista ha remarcat que, malgrat la situació crítica que travessa l'entitat, "l’ANC no ha deixat una eina de cohesió dins l’independentisme". I ha justificat la discòrdia interna perquè "l’ANC és un reflex de la societat". I ho ha reblat, tot assegurant que "tenim problemes de cohesió perquè és transversal".

Pesarrodona abandona la vicepresidència de l'ANC i dimiteixen 13 dirigents crítics

Jordi Pesarrodona ha decidit abandonar la vicepresidència de l'ANC (tot i que continuarà com a secretari). I un total de 13 membres del Secretariat Nacional han decidit dimitir. Aquestes renúncies se sumen a les dues que ja hi ha hagut en el Secretariat Nacional i dues més en el Comitè Permanent al llarg de les darreres setmanes.

La dimissió dels 13 dirigents i la dimissió de Jordi Pesarrodona no ha aconseguit fer plegar Dolors Feliu. Però, inevitablement, ha fet trontollar l'organització. En produir-se la renúncia, l'ANC ha emès un breu comunicat "lamentant aquesta pèrdua". I ha avançat que tots els membres sortints seran rellevats "seguint els procediments democràtics establerts".