A dos dies de les eleccions de la Comunitat de Madrid, la campanya de la candidata del PP, Isabel Díaz Ayuso, continua provocant escenes d'allò més peculiars. Aquest cop, la protagonista és la presidenta de les Noves Generacions del PP, Bea Fanjul, la qual ha fet un discurs que ha portat l'escriptor Quim Monzó a assegurar —amb ironia— que vol anar a viure a Madrid. 

Ayuso, "lady Madrid"

Durant el mateix míting d'aquest cap de setmana a Acalá de Henares en què l'alcalde de la capital espanyola, José Luis Martínez-Almeida, va fer la polèmica afirmació de "serem feixistes, però sabem governar", Fanjul ha parlat de Díaz Ayuso com la veritable "Lady Madrid". 

Abans de començar, la jove adverteix: "He decidit improvisar, però cada cop que ho faig espanto el personal", i no anava pas desencaminada. 

La frase estrella: "Saps això que diuen más vale lo malo conocido que lo bueno por conocer?, això és Ayuso". Una sentència desconcertant que provoca uns tímids aplaudiments i un silenci de l'oradora en, potser, adonar-se que no era el missatge més adient.  

La gairebé còmica escena continua quan comencen a sonar les campanes del que sembla ser una església. En aquell moment, Fanjul diu: "Mira, Jesús", i riu. 

BEA FANJUL

Bea Fanjul durant la seva intervenció al míting d'Alcalá de Henares

"No em matis, Carromero"

Fins i tot fa broma fent referència al membre del partit Ángel Carromero. Tot i estar condemnat per l'homicidi imprudent del dirigent de l'oposició cubana, Oswaldo Payá, Fanjul utilitza frases com "Qui és el millor cap de gabinet? Carromero!" o "No em matis, Carromero". 

Seguidament es dirigeix als joves: "Mai deixeu que us col·lectivitzin, ni que us parlin d'esquerres o de dretes. Ni que us parlin de si sou rojos o blaus, si us agrada una cosa o una altra. Som joves, som lliures, inconformistes i rebels per naturalesa", i ho remata amb: "No tingueu pressa per créixer, perquè no". 

El discurs continua així: "Quan us agrada una noia, us agrada una Maria... aneu darrere la Maria. No aneu darrere d'ella a través d'una Ana. No... A nosaltres ens agrada Ayuso", una comparativa que sembla haver agradat al públic.

"Qui ha estat la persona que ha lluitat pels nostres drets i llibertats? Ayuso és Lady Madrid", conclou. 

Monzó, cap a Madrid

El parlament ha provocat un gran rebombori a les xarxes. Lluny d'entrar a analitzar el qüestionable nivell de retòrica demostrat per la presidenta de les Noves Generacions del PP en aquesta ocasió, Quim Monzó ha optat per fer broma. "Definitivament, me'n vaig a viure a Madrid", ha publicat en el seu perfil de Twitter. 

 

 

Imatge principal, Quim Monzó / ACN