Pere Ferrer ha considerat "necessària" l'autocrítica al cos dels Mossos d'Esquadra després d'unes setmanes de "mobilització permanent, amb llargues jornades de treball i tensió incessant". El director general de la policia catalana ho ha dit en una carta interna a la plantilla per agrair la "professionalitat i implicació" dels agents per superar la situació que s'ha creat des de la publicació de la sentència de l'1-O.

Per això també ha advertit que aquesta autocrítica "no es pot convertir en un qüestionament general del projecte", després de subratllar que a la Policia de la Generalitat "sempre" es revisen "totes" les actuacions i "quan s'escau" s'apliquen els procediments pertinents perquè l'organització "en surti més reforçada".

El director general també vol fer extensiu als agents que "malgrat les crítiques i la incomprensió" que poden generar algunes actuacions, "també són moltes" les institucions i les persones que li han fet arribar "l'agraïment" i la "confiança" en la feina del cos.

A banda, Ferrer indica que, al seu parer, tenir policia és "una de les màximes expressions de la voluntat d'un pobles d'autogovernar-se", i afegeix, en aquest sentit, que la feina dels Mossos és el "reflex inequívoc més gran" del sentit de responsabilitat que s'assumeix com a país.

Finalment Ferrer fa extensiu als agents que aquestes setmanes s'han "resolt" situacions d'una "gran complexitat operativa" sense "desdibuixar ni renunciar" als principis d'actuació dels Mossos, que són, indica, "la congruència, l'oportunitat i la proporcionalitat".