Àlex Ollé, director de Faust i un dels directors artístics de La Fura dels Baus, ha lamentat "profundament" la presència de dues persones amb llaços grocs a l'escenari en acabar l'obra que inaugurava la temporada ―que comptava amb la presència dels Reis d'Espanya― que va provocar l'enuig d'una bona part dels assistents.

L'escenògraf i dissenyador de vídeo de l'obra, Alfons Flores, i el figurinista Lluc Castells van lluir llaços grocs per reivindicar els presos polítics en acabar la funció quan van sortir a saludar amb la resta dels actors, la qual cosa va portar molts espectadors a cridar "fora, fora".

Fonts del Teatro Real han assenyalat en declaracions a Europa Press que "la cultura és un patrimoni de tots i, per tant, ha d'estar lliure de qualsevol instrumentalització partidista", criticant Flores i Castells per lluir els llaços grocs.

"Fets totalment desafortunats"

Així mateix, han facilitat una comunicació d'Ollé enviada al mateix teatre en la qual posa de manifest "el desafortunat de l'esdevingut". "Estic desolat, ja que considero que els fets han estat totalment desafortunats i fora de lloc. Segons la meva opinió, no s'han de barrejar els posicionaments polítics personals amb l'àmbit professional", ha apuntat el director escènic.

Així, ha demanat de traslladar tant al president del Teatro Real, Gregorio Marañón, com "a la resta del teatre i a les autoritats presents" les "més sinceres" disculpes, ressaltant no obstant això que el succeït "no té res a veure amb la companyia La Fura dels Baus", la qual representa.

"Es tracta de dos col·laboradors que no formen part de l'esmentada companyia, per la qual cosa m'agradaria que no es vinculessin els fets ocorreguts aquesta nit amb el nom de La Fura dels Baus. Com sempre ha estat un honor i un plaer treballar en aquest teatre, del qual no em canso de dir que és un dels millors teatres del món, on un director d'escena pot treballar", continua la comunicació d'Ollé.

El director de La Fura reitera el seu "més sincer agraïment per l'oportunitat" de presentar la seva versió del Faust de Gounod en aquest inici de temporada i espera que, "malgrat l'ocorregut, el públic pugui recordar l'obra per si mateixa i no pels fets esdevinguts durant la salutació final".