Un dels diputats que ha rebut aquest matí el president a l'exili, Carles Puigdemont, a l'Assemblea Nacional francesa, Jean-Félix Acquaviva, ha explicat que en la trobada han donat "suport total a la causa catalana". Acquaviva ha estat un dels 4 diputats i senadors de Còrsega que han participat a la reunió al legislatiu francès, que també ha comptat a la presència d'altres partits.

"Hem expressat el nostre suport total a la causa catalana i hem rebut Carles Puigdemont a l'Assemblea Nacional amb Paul André Colombani, François Alfonsi i Paulu Santi Parigi. Ha pogut parlar de la repressió inacceptable exercida per l'Estat espanyol i la necessitat d'una veritable solució política", ha assenyalat.

 

Acquaviva

Puigdemont ha visitat aquest matí l'Assemblea Nacional per reunir-se amb un grup de senadors i diputats francesos davant dels quals ha denunciat "l'estratègia de repressió de l'estat espanyol"

Puigdemont ha assegurat que es tracta d'una estratègia "molt sofisticada" que inclou lawfare, en referència a la guerra judicial; fake newsdins de les quals emmarca les informacions sobre la suposada via russa del procés que s'han publicat, entre d'altres, en un article de The New York Times, i també "espionatge polític per perseguir i atacar la reputació de dissidents polítics". "Espionatge polític d'alta envergadura del qual en tenim proves, i que seran degudament denunciats", ha advertit.

 

 

El líder independentista ha explicat, després de la reunió amb senadors i diputats dels grups de la França Insubmisa, Llibertats i Territoris i Ecologistes, que denunciarà aquesta situació al Parlament Europeu perquè l'espionatge polític és "un delicte molt greu" i el fet de ser-ne víctima i tenir-ne proves l'obliga en la seva condició d'eurodiputat a posar-ho en coneixement de "totes les autoritats"

"És inacceptable. Cap Estat de la UE es pot permetre una actitud d'aquest tipus. Això és una qüestió que preocupa enormement perquè aquesta deriva afecta molt seriosament la qualitat de la democràcia europea i ens afecta a tots", ha assegurat.

 Puigdemont París Assemblea Nacional @carlespuigdemont

Un moment de la reunió de diputats francesos amb Puigdemont a l'Assemblea Nacional | @carlespuigdemont

 

A banda dels seguiments amb balises que ha denunciat repetidament el líder independentista i que van ser detectats per la policia belga, Puigdemont i persones del seu entorn figuren entre els noms que han patit seguiments d'un programari pirata de l'empresa israeliana Candiru. Es tracta de programes que es venen a governs i agències governamentals, com va recordar Microsoft, quan va esclatar l'escàndol. Prèviament, col·laboradors del president van aparèixer també entre els noms espiats per un altre programa també reservat a agències estatals i conegut com a Pegasus.