Els diputats d’ERC han acordat donar les dietes del mes de març a entitats socials i sanitàries dedicades a la lluita, directa o indirecta, contra la pandèmia del coronavirus. Concretament, s'han donat a fons de col·lectius sanitaris, a entitats del tercer sector, i a associacions que treballen amb persones vulnerables, entre d’altres.

Els diputats han fet les aportacions pel seu compte en entitats de diversos punts del territori, segons informa la formació en un comunicat. De cara a l’abril, però, avisen que, tal com va proposar la Mesa, el Parlament no ha d’abonar-los les dietes per desplaçament i aposten perquè es retorni l’import al Govern i que ho destini al Departament de Salut.

Els comuns ho donen al Clínic

Per altra banda, els diputats dels comuns han anunciat que ho donaran al projecte d’assistència mèdica i d’investigació de la covid-19 a l’Hospital Clínic. Concretament, a la campanya que ha engegat l'hospital de micromecenatge per recaptar fons per a despeses assistencials, materials i investigació contra el virus. Es tracta de 14.200 euros.

El 27 de març, la Mesa, a proposta del president del Parlament, Roger Torrent, va acordar lliurar una part del seu sou en plena crisi sanitària pel coronavirus. De fet, però, en aquella reunió ja es va constatar que diversos partits hi havien renunciat ja i es va instar els qui encara no ho han fet a fer-ho al més aviat possible.

Segons càlculs estimats: si tots els diputats renuncien a les dietes per desplaçament es donaran 246.693 euros mensuals. Aquest concepte retributiu està pensat per cobrir les despeses que tenen els diputats en desplaçaments, però en temps de confinament això no es produeix.