La major i més influent associació d'estudiants i professionals danesos, Djøf, ha organitzat per a l'11 de juny vinent un acte a Copenhaguen sota el títol Catalunya, delicte o abús de poder. "Viola el govern català la llei? ¿O és el govern central de Madrid qui abusa del seu poder?", es planteja en la convocatòria de l'acte.

Els organitzadors es pregunten quines van ser les raons que van provocar les imatges de violència que l'1-O van donar la volta al món -"escenes que recordaven estats de guerra civil", asseguren- i es proposen analitzar la situació dels drets humans i el debat judicial avui plantejat arran el procés català.

Entre els participants a l'acte hi haurà el dr. Frederik Harhoff, expert en drets humans i exmembre del Tribunal Superior de Justícia danès; el també expert en drets humans i rector de la universitat de dret de Copenhaguen, Peter Vedel Kessing, el doctor en dret Jordi Jaria, i l'exlletrat del Tribunal Constitucional Joaquin Pablo Urías.

Djøf és, segons el portal europeu de justícia, la major associació d'estudiants i professionals en els àmbits del Dret, l'Administració Pública, l'Economia i les Ciències Socials de Dinamarca. El web de l'associació assegura que representa més de 92.000 professionals del sector públic i privat.

El president a l'exili Carles Puigdemont va participar a finals de gener en un acte per explicar el procés català a la universitat de la capital danesa. Va ser el primer cop que Puigdemont travessava la frontera belga després d'haver-se traslladat a Brussel·les un cop proclamada la República al Parlament i aplicat el 155.