El secretari de comunicació de Ciutadans a Salamanca, Carlos Mateos, ha dimitit del seu càrrec després de ser sorprès en una festa il·legal amagat darrere la barra a un conegut local d'oci nocturn de Salamanca la nit del 29 al 30 de desembre. Mateos, després de ser localitzat, es va dirigir als policies, als quals va dir: "A vosaltres us pago jo".

Segons fonts de la formació a Castella i Lleó, Mateos va presentar la seva dimissió per "motius personals" el dia 30 de desembre mitjançant una carta en la qual va expressar el seu agraïment per la confiança dipositada en ell per ocupar el càrrec, i va assegurar que continuarà com a afiliat a Salamanca.

La festa, il·legal i sense mesures de seguretat

La Policia Local es trobava duent a terme tasques de control i vigilància quan va passar pel cèntric carrer Íscar Peyra de Salamanca i va percebre com a l'interior del local hi havia llum i es podia sentir música, veus i rialles. Era més tard de les 00.00 hores i el toc de queda ja s'havia iniciat dues hores abans

Els agents van trucar a la porta del local, que estava tancat, i després de diversos minuts sense respondre ningú, l'amo els va obrir i va assegurar que ell i un treballador estaven recollint. No obstant això, quan els agents de la Policia Local van entrar, van poder comprovar que hi havia restes de begudes que acabaven de ser servides, així com una pipa preparada pel seu consum.

Després de registrar les dues plantes, van localitzar amagades darrere d'una barra a cinc persones més, entre elles el secretari de comunicació del partit d'Arrimadas, i l'exdirectiu d'Unionistas que va dimitir després de participar en la festa il·legal de Castellans de Moriscos, tots sense mascareta i sense guardar distància de seguretat.

Finalment, l'amo de la coneguda discoteca va reconèixer que no estaven complint les mesures sanitàries obligatòries. 

La resposta de Carlos Mateos

Per la seva banda, Carlos Mateos, es va dirigir en actitud desafiant als agents de la Policia Local amb frases com "a vosaltres us pago jo", "hi ha coses més importants per a utilitzar els diners públics" o "el vostre cap soc jo i no m'importen aquestes sancions".

L'exsecretari de comunicació, un cop fora del local, es va negar a seguir les recomanacions dels agents que li demanaven que marxés a casa, ja que estava incomplint el toc de queda: "faig el que em dona la gana", va assegurar. No obstant això, un dels presents a la festa il·legal el va convèncer perquè se n'anés a casa.

Així doncs, segons el diari digital Salamanca24horas.com, les set persones van ser proposades per sanció, tant el responsable del local com la resta dels assistents per no utilitzar mascareta, no respectar el límit de reunió de sis persones i incomplir el toc de queda.

El vicepresident castellanolleonès demana sancions "exemplars" 

El vicepresident de la Junta de Castella i Lleó, Francisco Igea, ha demanat que es tramitin les sancions pels incompliments a les restriccions per la pandèmia "de manera exemplar". 

Igea ha assegurat en una piulada que s'ha posat en contacte amb el conseller de la Presidència, Ángel Ibáñez, "perquè traslladi al delegat territorial la necessitat de tramitar les sancions de manera exemplar".

El vicepresident i membre de Ciutadans de Castella i Lleó també ha agraït a la Policia Municipal de Salamanca "l'immens treball que està fent" i els ha posat com a "exemple" de compromís amb la comunitat. "Mereixen tot el nostre suport i respecte", ha afegit.

 

Imatge principal, Inés Arrimadas / Efe