Com si es tractés d'una posada en escena de Podemos, la presidenta d'Andalusia, Susana Díaz, ha comparegut a la seu de Ferraz envoltada del seu equip per valorar els resultats de les primàries del PSOE, un cop coneguda la seva derrota a mans de l'exsecretari general, Pedro Sánchez. En aquest estat de coses, Díaz no ha fet menció de la punxada que ha sofert, tot i el suport del poderós aparell del partit amb què ha comptat i haver guanyat en la recollida d'avals. La tensió s'ha fet evident perquè la candidata andalusa ha evitat tota l'estona d'esmentar Sánchez, a qui s'ha referit com a "secretari general electe". Ara bé, s'ha posat a "disposició del PSOE" per reconstruir-lo en endavant.

"Farem pinya i ens posem a disposició del que el partit esperi de nosaltres, el que el PSOE requereixi per ser l'alternativa de govern a Espanya. Defensem un projecte autònom, col·lectiu i coherent", ha dit la presidenta andalusa. Díaz no ha acceptat preguntes dels periodistes, tal com tampoc ha fet Patxi López, tot i el sonat fracàs a Extremadura i Castella-la Manxa, on l'exsecretari general ha guanyat. Aquest és territori de l'extremeny Guillermo Fernández Vara i del castellanomanxec Emiliano García Page, dos dels principals suports de Díaz dins del partit. 

Díaz ho tenia tot a favor –en teoria– perquè es va embolcallar de l'aparell per convèncer una militància majoritàriament per damunt dels 40 anys. Això passava pel suport dels expresidents Felipe González, José Luis Rodríguez Zapatero i de l'exdirigent Alfredo Pérez Rubalcaba, que van participar en nombrosos mítings de la candidata al llarg de les primàries. Tanmateix, els militants han decidit retornar a Sánchez el que el comitè federal de l'1 d'octubre li va prendre: la legitimitat per seguir liderant la formació, després del cop dels crítics en el conclave de la formació.