El diari danès Kristeligt Dagblad s'ha mostrat horroritzat per l'ascens del franquisme a Espanya. En un reportatge titulat precisament "A Espanya encara hi ha Franco?", el diari afirma que la voluntat del govern espanyol d'exhumar les restes del dictador del Valle de los Caídos ha creat una forta polèmica i ha mobilitzat els franquistes.

Kristeligt Dagblad es pregunta com pot haver succeït això quan les traces de Franco havien desaparegut del país en gran mesura, tot i que "no es va confrontar el passat". El rotatiu fa referència al fet que a Espanya no hi va haver ruptura política amb la dictadura sinó una reforma.

danes

Segons el diari, l'exhumació de les restes de Franco era una "petita concessió", però ha tingut un efecte contrari perquè per ara no s'ha pogut dur a terme i ha mobilitzat els feixistes.

Afegeix que la Transició espanyola va amnistiar els presos polítics i va legalitzar el Partit Comunista, però "el preu de la nova Constitució va ser que el passat es va enterrar amb el tirà", i els pecats del passat "van quedar impunes".