La ministra de Ciència, Innovació i Universitats, Diana Morant, ha formalitzat aquest dilluns la seva precandidatura a la secretaria general del PSPV-PSOE de manera telemàtica amb els objectius de "plantar cara a la dreta i a l'extrema dreta" i "retornar la dignitat a la Generalitat" valenciana. Morant ha realitzat la inscripció amb l'enviament de la documentació per correu electrònic, en l'inici d'un acte amb militants del partit i alts càrrecs del PSPV-PSOE en la Plaça El·líptica de Gandia (València), entre ells el secretari d'Estat de Política Territorial, Arcadi España, i la delegada del Govern a la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé.

La ministra ha escollit per la presentació de la seva precandidatura el lloc que el maig de 2015 va ser l'escenari de la presentació de la seva candidatura a l'alcaldia d'aquesta ciutat, acompanyada llavors del secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, que li va donar "coratge" i "confiança", i del candidat a la presidència de la Generalitat, Ximo Puig, i la plaça, ha recordat, on va passar la seva infància. "Vinc amb un mandat clar: el de la societat, la ciutadania que ens espera i necessita", ha manifestat Morant, qui ha demanat "permís" a la militància per a "plantar cara a la dreta, a l'extrema dreta, des d'ara mateix, des de la secretària general del PSPV perquè tota la força serà necessària per a fer que aquesta gent no desfaci tantes coses bones que han fet els socialistes en els últims anys amb el govern de Ximo Puig".

Aquest matí han formalitzat també les seves precandidatures per liderar el PSPV el secretari provincial a València i alcalde de Mislata, Carlos Fernández Bielsa, i el secretari provincial del PSPV-PSOE d'Alacant, Alejandro Soler, tots dos en la seu central del partit a València. El procés de renovació en el PSPV-PSOE començarà el 25 de febrer amb l'elecció en primàries del secretari general del partit, que substituirà en el càrrec a l'expresident de la Generalitat Ximo Puig, i culminarà del 22 al 24 de març amb un congrés extraordinari.

Morant, qui ha assegurat que sempre se sentirà alcaldessa i que treballarà per cadascun dels veïns de Gandia i per tots els valencians, ha proclamat que el PSPV té clar el seu "destí": "Una terra igualitària, diversa, de drets, que cuidi a les dones, a les persones vulnerables i tingui sempre les portes obertes per a tota la diversitat". "Aquest és el destí dels socialistes i es tradueix a guanyar en 2027", ha insistit, i ha demanat tenir "la mateixa valentia que va tenir Pedro Sánchez" després del 28M perquè s'ha mostrat convençuda que el PSPV pot aconseguir-lo.