Josep Maria Jové i Lluís Salvadó han passat hores “entre calabós i calabós”, però sempre sentint l’escalf de la ciutadania, i ara ho volen agrair. Són dos dels alts càrrecs del Govern detinguts per la organització del referèndum.

En una carta d’agraïment, els dos col·laboradors de Junqueras asseguren que la massiva mobilització dels últims dies demostra que “passi el que passi els propers dies, sapigueu que guanyarem”. Ho tenen clar després de sentir des de la comissaria o durant els trasllats “els vostres cants, el repicar de les cassoles, els clàxons”, a més de les flors, el moviment a les xarxes socials... “Ens ha fet molt forts”, asseguren.

En aquest sentit, demanen a la ciutadania que “no us enrabieu, no us deixeu provocar”, perquè “ens volen enfadats i violents”, però criden a mantenir-se “ferms i compromesos amb la llibertat i els drets de la ciutadania".

Així, Jové i Salvadó estan segurs que “encara no ens n’adonem, però ja estem guanyant”, i és que, segons afirmen, “tot el que fem no ho fem contra ningú, sinó que ho fem per dignitat, justícia i set de llibertat”.

Les hores a comissaria

Els col·laboradors de Junqueras també han volgut posar en relleu les més de 48 hores que van estar a la presó, i com es va produir tot plegat. “Van entrar a les nostres cases particulars, ens les van remenar de dalt a baix”, comencen, per afegir que “hem hagut de passar dies i nits en petites cel·les com a delinqüents, i comparèixer a declarar davant d’un jutge emmanillats. I tot en nom de la Constitució”.

Sense dir-ho amb “esperit revengista”, Jové i Salvadó asseguren que “mai no oblidarem el sofriment que heu fet passar als nostres familiars i amics”, i conclouen que tot plegat els serveix per saber “quin tipus de país no volem per a nosaltres i els nostres fills”.