Segons ha informat l'ANC a El Nacional, la policia espanyola acaba de detenir a Madrid un dels 77 secretaris nacionals de l'organització. Es tracta de Jordi Alemany, a qui el jutjat de Girona que investiga les protestes del primer aniversari de l'1-O havia ordenat detenir fa només uns dies perquè va desobeir la citació judicial i no es va presentar a declarar. 

Els Mossos d'Esquadra van denunciar l'activista per formar part, suposadament, del grup de manifestants que van entrar a la delegació del govern espanyol i van despenjar-ne la bandera espanyola. Per aquest fet se li imputa un delicte d'ultratge a Espanya.

La detenció ha tingut lloc al peu de l'escenari on se celebrarà l'acte final de la manifestació. A Alemany se l'han endut a comissaria i ara les forces de seguretat espanyoles hauran de contactar amb el jutjat de Girona per decidir com procedir. 

Ell mateix acaba de confirmar la notícia al seu compte de Twitter en un fil on crida a "no cedir davant la repressió i a assumir que la independència trenca amb les seves lleis per desobeir-les".