Agents de la Policia Nacional han detingut per un presumpte delicte de violència masclista el regidor del grup municipal socialista de l'Ajuntament de Saragossa Ignacio Maraña, després d'haver estat denunciat per la seva dona. Fonts de la prefectura de policia de l'Aragó han confirmat que l'edil ha estat detingut aquest dissabte horabaixa i que el jutjat de guàrdia de Violència sobre la Dona de Saragossa n'ha decretat la llibertat. El magistrat també li ha imposat una ordre d'allunyament.

Concretament, la dona ha denunciat el regidor de 42 anys per una agressió física i amenaces, segons recull l'Heraldo. Els fets haurien tingut lloc en el domicili familiar, on Magaña va empènyer la seva parella i li va provocar lesions en una mà i un peu. Després, va agafar un ganivet de la cuina i la va amenaçar posant-li-ho al pit. Segons la informació disponible, la víctima "està bé" i no va arribar a patir lesions d'arma blanca.

A l'espera dels metges

L'Heraldo també informa que Magaña va tardar a ser traslladat al jutjat de guàrdia, ja que va dir que patia una crisi d'ansietat i arrítmies des que va arribar a la comissaria. Aquesta situació va obligar els agents a portar-lo a un centre mèdic de la ciutat, motiu pel qual van haver d'esperar que els metges es pronunciessin sobre si pot comparèixer aquest diumenge davant del magistrat de guàrdia o si s'havia d'esperar un temps fins que es recuperi.

El regidor ja va tenir una topada amb la Policia Local de Saragossa l'estiu de 2020, quan el van interceptar per circular amb el seu vehicle sense l'assegurança obligatòria i a una velocitat que duplicava la permesa. En aquell moment, els agents li van posar una multa de 1.900 euros i la retirada de quatre punts del carnet de conduir. El diari aragonès va poder parlar amb Magaña per aquest episodi i va dir que assumia el seu "error", tot descartant recórrer la sanció, però sense dimitir del seu càrrec a l'ajuntament.

Una topada amb la policia

Concretament, van enxampar l'edil a 68 quilòmetres per hora en un passeig on només es podia anar a trenta. Per aquest motiu, els policies van posar-li una multa de 400 euros i li van treure quatre punts del carnet. Quan van comprovar tota la documentació del regidor van descobrir que viatjava amb l'assegurança obligatòria caducada, una situació sancionada per 1.500 euros.

Magaña té un títol en Gestió Agroalimentària i va entrar a formar part de la corporació municipal després de les últimes eleccions. Va ser secretari general de l'Agrupació de Torrero (districte de Saragossa) del PSOE, partit on ha militat des de sempre. Ha estat assessor de Presidència en la Diputació de Saragossa i del conseller de Desenvolupament Rural del govern aragonès. A més, va ser diputat per Saragossa a les Corts Generals.

 

Imatge principal: El regidor socialista de l'Ajuntament de Saragossa Ignacio Magaña / Twitter