El Grup Municipal del Comú de Lleida ha publicat aquest dijous el contingut de la denúncia que ha presentat a la Fiscalia Anticorrupció de Madrid on acusa la Paeria d’haver perdonat o deixat prescriure multes de trànsit i de zona blava de diversos càrrecs públics i altres personalitats de la ciutat.

En total, es tracta de 60 expedients de persones físiques i jurídiques diferents, que sumen 665 multes. D'aquests expedients, 15 són a càrrecs electes, 12 a funcionaris, 9 a empresaris i 16 a altres tipus de grups com familiars de polítics, regidors, funcionaris municipals, col·laboradors, membres de la societat civil o de les llistes electorals del PSC.

Entre els noms que apareixen en aquesta llista hi ha el de l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, o el del president de l’Audiència Provincial. Altres exemples que s'han fet públics són el d'un restaurant amb més de 90 multes prescrites, una "persona rellevant de l’àmbit jurídic i la seva família propera" amb més de 60 multes prescrites i, finalment, un càrrec electe en actiu amb 22 multes prescrites.

Davant dels fets, el Comú de Lleida creu que pot confirmar-se una “llista blanca” de personatges i empreses sobre els que l’Ajuntament de Lleida estaria filtrant les multes. "Hem trobat casos en els quals prescriuen sancions abans de temps, o molt després del període màxim, o fins i tot quan es troben en execució voluntària o executiva", han detallat.