Desenes de membres dels Comitès de Defensa de la República han ocupat avui a les vuit del matí la conselleria de Treball, Afers Socials i Família, dirigida per Chakir El Homrani, per reclamar que s'implementi la República. Els manifestants, una quarentena, han mostrat una estelada i han entrat a l'edifici sota el crit de "El poble mana, el govern obeeix". De moment s'han quedat al vestíbul, abans de passar els torns de seguretat.

WhatsApp Image 2018 06 22 at 10.13.50

Diverses dotacions dels Mossos d'Esquadra han entrat per parlar amb el director general de la conselleria. Al cap d'una estona, els policies han sortit de l'edifici i s'han quedat a les portes. Al mateix temps, part dels membres del CDR que estaven al carrer han entrat a la conselleria.

L'ambient és tranquil i membres del CDR han assegurat a El Nacional que tenen preparades "activitats lúdiques per a tot el matí". De moment, s'estan pintant murals a l'exterior de la conselleria amb la finalitat de penjar-los posteriorment a les instal·lacions.

D'aquesta manera, els membres del CDR han clamat per la igualtat laboral i salarial entre homes i dones i han reclamat que es faci efectiu el "mandat popular de l'1 d'octubre". Els crits de "Mateix treball, mateix salari" i "1-O ni oblit, ni perdó" han estat ben presents en la concentració.

A les 12 hores està previst que s'uneixin a la concentració que fan cada divendres a aquesta hora els treballadors de la Conselleria per reclamar la llibertat de l'exconsellera Dolors Bassa.

pancarta conselleria Treball CDR Alba Domingo

Intent d'ocupació a la conselleria de Salut

També hi ha diversos membres dels CDR a l'exterior de la conselleria de Salut reivindicant el mateix amb pancartes on es pot llegir "Qui no es mou, no sent les cadenes".

"Avui fa 265 dies que vam desobeir com a poble, vam defensar les escoles, vam exercir el nostre dret d'autodeterminació i vam votar independència", han recordat a través de les xarxes socials els CDR.