Desconcert total a la Moncloa. La ministra de Defensa, Margarita Robles, ha admès que és "impossible" saber què van robar al president espanyol, Pedro Sánchez, i als ministres que van ser infectats amb Pegasus. Robles ha assegurat que el Centre Criptològic Nacional, organisme dins del Centre Nacional d'Intel·ligència espanyol, no aconsegueix esbrinar quins són els documents que van sostreure dels telèfons. De fet, ha afirmat que no té "ni idea" del que es van emportar del seu propi mòbil, que també va ser hackejat, ja que no emmagatzemava cap document oficial ni sensible.

La ministra Robles ho ha explicat en una entrevista amb Europa Press. En aquesta, ha exposat que tampoc pot saber quina informació li van sostreure del seu telèfon perquè la quantitat "és molt petita". El volum de dades que van robar-li a la ministra de Defensa va ser ínfim, estem parlant de només 9 megues, el robatori més petit del cas Pegasus. De fet, segons va detallar l'executiu espanyol quan va esclatar l'afer del ciberespionatge, el programari va accedir a 2,6 gigues i 130 megues del mòbil de Sánchez i a 6 gigues del telèfon del ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska.

Cal recordar que la crisi de l'espionatge amb Pegasus va obrir una ferida molt gran a la Moncloa, que finalment es va resoldre amb el cessament de Paz Esteban, la responsable dels serveis d'intel·ligència. També va haver-hi fortes discussions sobre de qui depenia la seguretat del telèfon mòbil de Sánchez. El govern espanyol va argumentar que, almenys durant el 2020, les comunicacions depenien totalment del Palau de la Moncloa, així sense que el CNI pogués intervenir. En canvi, el ministre de Presidència, Félix Bolaños, es va espolsar les responsabilitats i va afirmar que el seu departament no establia protocols de seguretat en tots els dispositius mòbils de l'executiu espanyol.

L'autoria dels fets també és una incògnita. Fet que ressalta més el desconcert que recorre els passadissos de Madrid respecte al cas més gran d'espionatge a Espanya. Robles ha admès la dificultat d'esbrinar qui està darrere del robatori de dades i d'espionatge i ha declarat que espera que la justícia pugui resoldre aquesta qüestió. Tota la resta, segons ha criticat, "és un debat que no correspon al problema". "Hem de saber qui ha sigut i la resta és una disquisició que, efectivament, no correspon al veritable problema per escatir qui va infectar els telèfons", ha sentenciat durant l'entrevista. A més, ha indicat que aquest escàndol no només afecta Espanya, sinó que esquitxa molts altres dirigents polítics d'altres països que també han patit atacs amb Pegasus.

D'altra banda, l'Audiència Nacional ha aprovat desclassificar "assumptes, actes, documents, informacions, dades i objectes declarats secrets o reservats" relacionats amb el programari Pegasus, segons ha informat aquest dijous el gabinet de premsa del Poder Judicial, el qual ha indicat que no es facilita la resolució. Per contra, els cinc jutjats que tenen querelles d’afectats pel CatalanGate no han ordenat cap mesura important, més que acceptar-les parcialment i comprovar primer si han estat espiats. És així en els casos dels querellats d’Òmnium i d’ERC. Res se sap de les querelles presentades per la CUP i l’ANC, com tampoc del Parlament.